Meditáció pedagógusoknak

A rendszeres meditáció ellazít és feltölt energiával. Segít abban is, hogy jobban koncentráljunk jobban élvezzük azt, amit csinálunk. Rugalmasabban tudjunk váratlan helyzetekhez alkalmazkodni. Könnyebben vegyük az akadályokat kiegyensúlyozottabban legyünk jelen, magabiztosabbá váljunk. Amikor mi, felnőttek stabilabbnak érezzük magunkat, akkor nyugodtabbá, határozottabbá válunk. Ilyenkor jobban értjük magunkat és a gyerekeket is, akik ezt érzékelve szintén másképp reagálnak ránk.

Miben nyújt segítséget a pedagógusoknak szóló csoport?

Aki valóban elkezd naponta meditálni, tapasztalni fogja, hogy napi 10 percnyi elfoglaltsággal mekkora fordulatot tud hozni az életébe és a munkájába. Amikor valaki nagyon felbosszant fogalmunk sincs, hogyan oldjunk meg egy helyzetet, elárasztanak a kérések és a kérdések, annyi a feladat, hogy ki se látunk belőle
mindenki egyszerre vár el tőlünk mindent. A relaxáció, a légzésfigyelés és a meditáció segít minden helyzetben nyugodtabbnak maradni.

Hogyan zajlanak a foglalkozások?

 Az alkalmak elején ellazítjuk a testünket, figyeljük a légzésünket. Minden héten fordítunk időt ezekre a gyakorlatokra, hogy önállóan is tudjátok majd végezni őket. Ezt követően azt a meditációs technikát tanítjuk meg, amelyet mi is nap mint nap használunk. Emellett vizualizációs gyakorlatokat is végzünk majd.
Minden alkalom egy-egy téma köré szerveződik. A témákat úgy állítottuk össze, hogy segítsék megtalálni az erőforrásainkat, segítsenek ráérezni az önelfogadásra és mások viselkedésének a könnyebb megértésére, valamint pozitív jövőképek megalkotására.
Lesz lehetőség közös gondolkodásra, élmények megosztására – annak, aki szeretné. Ez a ti órátok, amelyben figyelünk arra, hogy nektek mire van szükségetek.

Részletek és információk

A legjobb helyen jársz, ha a meditáció mellett döntöttél. Csatlakozz az online meditációs kurzushoz és hozd egyensúlyba magad.

Így segít a meditáció

  • Segít nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottnak maradni
  • Rövid idő alatt töltődni, erőt gyűjteni
  • Könnyedebben kezelni a konfliktushelyzeteket
  • Jobban megérteni saját magunkat és a gyerekeket
  • Türelmesebb, nyitottabb és szeretetteljesebb leszel

Itt tudsz csatlakozni

Helyszín: Zoom alkalmazás
Időpont: péntekenként 20.00-21.30-ig
Kezdés: Hamarosan
Kurzus hossza: 12 alkalom
Részvételi díj: 4000 Ft /alkalom 

Csoportvezetők: Herczegh Tímea és Forgács Eszter gyermekpszichológusok

Ajánljuk neked a következő témákat is

Hempereg a gyermekem az ágyában, a telefonját nyomkodja, amikor hazaérek és nem a felvételi teszteket és a házifeladatát írja, ami engem megnyugtatna. Megy fel a pumpám pillanatok alatt. Mit tegyünk ilyenkor…

Hogyan is működik ez az egyensúly? Számomra úgy a legkönnyebb elképzelni, hogy az életünk olyan, mint egy nagy családi vitorlázás. A hajónkkal vitorlázunk a tengeren, ahol az időjárás változékony: néha nyugodt, csendes a tenger, néha pedig viharos…

Sokan megijedünk, amikor a gyerekünk a halálról kérdez. Pedig a gyerekek kérdeznek, észreveszik, hogy létezik halál, még akkor is, ha nekik maguknak még nem kellett a családban szembenézni a veszteséggel…

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!