Mesés családi meditáció

Lehetőség az egymásra hangolódásra

Életkori ajánlás: 5-8 éves korig szülőkkel

Lazítsatok, s higgyetek együtt a csodákban!
A mesevilágban megmártózva olyan erőforrásokra lelhettek, amelyek segítenek átvészelni a nehéz időszakokat. A foglalkozások ráhangolnak benneteket egy kellemes meditatív állapotra. 1 órára egy “szemmagasságba” kerülhettek a gyermekeitekkel, s hagyjátok, hogy gyermeki énetek kapcsolódhasson a mesékhez, a játékokhoz, az együttléthez.

Mese, elmélyülés, alkotás

Az 5 alkalmas mesés meditáció foglalkozásai egymásra épülnek. Foglalkozásról foglalkozásra haladva egyre többet tanulunk és egyre jobban elmélyülünk.

Minden alkalommal a test játékos megtornáztatásával kezdünk, majd egyszerű légzésfigyelő technikákat tanítunk, melyek segítik az ellazulást és a megnyugvást. Ebben a nyugodt, meditatív állapotban mese következik, amelyet kifejezetten ennek csoportnak írtunk. A picikkel ugyan még nem meditálunk, de a meséink a későbbi meditációt készítik elő. A meselények, mesehősök, erőállatok hol vicces, hol komolyabb történeteteken keresztül vezetnek végig benneteket az erő, a szeretet és bölcsesség útján.

A mesék után közös családi alkotás következik. Az alkotás célja az élmény elmélyítése, az együttlét, a beszélgetés, és az,  hogy ti szülők is kapcsolódhassatok a saját kreatív, gyermeki énetekhez. 

Ebben segít nektek a meditációs kurzusunk

  • Szívből kapcsolódhattok önmagatokhoz és egymáshoz
  • Megtanulhatjátok, hogyan nyugtassátok meg magatokat és egymást
  • Megtanulhatjátok, hogyan csendesítsétek el a gondolatokat, hogyan kerüljetek meditatív állapotba és hangolódjatok egymásra
  • Az együttlét és a közös alkotás lehetőséget teremt a közös élmények átélésére, erősíti a családi összetartozást
  • A foglalkozások során a gyermekek rátalálnak belső erőforrásaikra és ti is segítséget kaptok szülőként ahhoz, hogy hogyan támogassátok a gyermekeiteket a játék és a képzelet erejével

Részletek és információk

A legjobb helyen jártok, ha a meditáció mellett döntöttetek. Csatlakozzatok az online meditációs kurzushoz és hozzátok egyensúlyba a családot.

Mit ad nektek a kurzus?

  • Relaxációs és légzés technikákat
  • Ismerkedést a meditációval
  • Olyan egyéb technikákat, amelyeket segítségül hívhattok a hétköznapokban
  • Gyönyörű meséket, amely végig vezet benneteket az erő, a szív és bölcsesség útján és megmutatja nektek, hogyan használhatjátok az erőforrásaitokat
  • A közös alkotás, közös játék, közös együttlét élményét 

Itt tudtok csatlakozni

Helyszín: Zoom alkalmazás
Időpont: szombatonként 9.00 – 10.00 óráig
Kezdés: –
Kurzus hossza: 5 alkalom
Részvételi díj: 4500 Ft /alkalom/család

Csoportvezetők: Herczegh Tímea és Forgács Eszter gyermekpszichológusok

Ajánljuk neked a következő témákat is

A “belső gyermek” kifejezést lehet, hogy hallottátok már. Amikor az ember elindul az önismeret útján, akarva akaratlanul találkozik a “belső gyermekkel”. Ez mindössze annyit jelent, hogy elkezdünk visszaemlékezni a gyermekkori élményekre.

A pszichológusok régóta beszélnek a belső képekről. Biztos ezer helyről hallottátok már, hogy milyen másképp hatnak a gyerekekre a kívülről kapott képek, mesefilmek, filmek, reklámok, mint azok amelyeket ők maguk alkotnak meg a képzeletük segítségével…

Olyan jó érzés, amikor a gyerekekkel békében egymásra hangolódunk, az élet simább, könnyedebb. A tapasztalat azt mutatja, hogy ehhez nekünk kell megtenni az első lépést….

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!