Mesés meditáció 5-10 éveseknek

Lazítsunk, s higgyünk együtt a csodákban!
A mesevilágban megmártózva erőforrásokra lelhetünk, amelyek segítenek átvészelni a nehéz időszakokat kicsiknek, nagyoknak. A foglalkozások ráhangolnak benneteket egy kellemes meditatív állapotra. Csupán egy órára egy “szemmagasságba” kerülhettek a gyermekeitekkel, s hagyjátok, hogy gyermeki énünk kapcsolódhasson a mesékhez, a játékokhoz, az együttléthez.

Mozgás, légzés, mese

A test játékos megtornáztatása után egyszerű légzésfigyelő technikákat tanítunk, amelyek segítik az ellazulást és a megnyugvást. Ebben a nyugodt, meditatív állapotban mese következik, amelyet kifejezetten ennek csoportnak írunk. Bár a picikkel még nem meditálunk, a meséink a későbbi meditációt készítik elő. Témáink a lelki erő, a szeretet és a bölcsesség, amelyeket meselények, mesehősök, erőállatok hol vicces, hol komolyabb történetein keresztül élünk át.

Közös családi alkotás

A mesék után közös családi alkotás következik. Az alkotás célja az élmény elmélyítése, az együttlét, a beszélgetés, és hogy ti szülők is kapcsolódhassatok a saját kreatív, gyermeki énetekhez. Az alkalmak során a gyermekek rátalálnak belső erőforrásaikra és ti is segítséget kaptok szülőként ahhoz, hogy hogyan támogassátok a gyermekeiteket a játék és a képzelet erejével.

Részletek és információk

A legjobb helyen jársz, ha a meditáció mellett döntöttél. Csatlakozz az online meditációs kurzushoz és hozd egyensúlyba magad.

Így segít titeket a meditáció

  • Relaxációs technikákkal lazíthattok
  • Elsajátíthatjátok a meditáció alapjait
  • A közös alkotás lehetőséget teremt a közös élmények átélésére
  • Elcsendesedés elősegíti az egymásra hangolódást
  • Szívből aapcsolódhattok egymáshoz
  • Olyan technikákat tanulhattok, amelyeket segítségül hívhattok a hétköznapokban is 

Itt tudtok csatlakozni

Helyszín: Zoom alkalmazás
Időpont: szombatonként 9.00 – 10.00 óráig
Kezdés: 2023. március 18.
Kurzus hossza: 3 alkalom
Részvételi díj: 4000 Ft /alkalom /család

Csoportvezetők: Herczegh Tímea és Forgács Eszter gyermekpszichológusok

Ajánljuk neked a következő témákat is

Olyan jó érzés, amikor a gyerekekkel békében egymásra hangolódunk, az élet simább, könnyedebb. A tapasztalat azt mutatja, hogy ehhez nekünk kell megtenni az első lépést….

Múlt héten, amikor a gyerekekkel fagyiztunk, körbenéztünk, és azt vettük észre, hogy az emberek egyik kezében fagyi, a másikban telefon. S bizony akadt közöttük gyerekeikkel együtt fagyizgató szülő is…

Bizonyára mindenki látott már pici gyermeket rácsodálkozni a földön sétáló bogarakra, elröppenő pillangóra, kukásautóra, ereszekről csepegő vízcsöppekre és megannyi mindenre…

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!