Felsősök meditációja

Hogyan kerülhet harmóniába magával egy kiskamasz?

Életkori ajánlás: 11-14 éves korig

Kezdés nincs időpont

A célunk, hogy a gyerekek rátaláljanak a belső erőforrásaikra, merjenek bízni magukban. Fontos, hogy tudjanak hinni abban, hogy lehet változtatni, s legyen a változáshoz erejük. Szeretnénk, hogy az önmegnyugtató képesség fejlődése mellett új lendületet kapjanak. Merjenek bátrabban kísérletezni újfajta hozzáállással nehezebb helyzetekben. 

A 10 alkalom során lépésről-lépésre tanítjuk meg a gyerekeknek, hogy hogyan lazítsák el a testüket, hogyan nyugtassák meg magukat légzésfigyeléssel, valamint hogyan tudnak kikapcsolni és energiát gyűjteni a meditáció segítségével. 

Úton a belső harmónia felé

A kiskamaszok már se nem kicsik se nem nagyok, amitől olykor ők is egészen megzavarodnak. A mai felső tagozatos korosztály már sokkal több kihívás előtt áll. Akik 8 vagy 6 osztályos gimibe kerülnek, túl korán találkoznak a felvételire történő felkészülés szorongásaival, feszültségeivel. Az anyag nagyon jól megy nekik, de az idegrendszerük kimerül a felvételi végére. A hormonális változások s az ezzel járó testi változások is ebben a korban érik utol gyermekeinket, amik erős hangulat ingadozásokkal is járhatnak.

Mindezen nehézségek leküzdésére, enyhítésére nagy lehetőség, ha már ebben a korban megismerkedhetnek a relaxáció, légzésfigyelés és meditáció technikáival. A tapasztalat azt mutatja, hogy eleinte segítséggel majd önállóan is végezhetik ezeket a gyakorlatokat és a hatását megtapasztalva ismerünk kiskamaszokat, akik rá is szoktak.

Relaxáció, légzésfigyelés, meditáció

A tíz alkalom egymásra épül. Minden egyes alkalom során tanítunk a gyerekeknek egy-egy relaxációs és légzésfigyelő technikát. Ahogy ezeket egyre jobban elsajátítják, egyre ügyesebben kezdik majd tudni alkalmazni őket különböző élethelyzetekben, egyre nyugodtabban tudnak majd feszült helyzeteket is kezelni.
A légzésfigyelés előkészíti a meditációt, amelyet a gyerekek óráról órára sajátítanak el. A tíz alkalom során 3 – 4 perces időtartamról 10-12 perces időtartamra növekszik a meditáció ideje.

Zenére meditálunk, ami segít abban, hogy könnyebben tudják elsajátítani a figyelem összpontosítását és a gondolatok elcsendesítését. A meditáció gyakorlásának segítségével nemcsak nyugalmat tudnak átélni, hanem képessé válnak arra, hogy megállítsák a negatív gondolati köröket, amelyek annyira magával ragadják őket, amikor szoronganak vagy félnek valamitől.

Így segít nektek a meditációs kurzusunk

  • támogatás nyújt a kiskamaszodnak abban, hogy javuljon az általános közérzete, segít a hullámzó érzelmei kezelésben

  • segíti a kapcsolódást önmagához, segíti a kapcsolódást másokhoz (hozzád is!)

  • fejleszti a figyelmét, a koncentrációját, amit hatékonyan tud alkalmazni a mindennapi tevékenységekben, a  tanulásban

  • kurzusunk az önmegnyugtató technikák elsajátításán kívül a személyiségfejlődésre is pozitív hatást gyakorol, mivel a témák, amelyeket érintünk, az énerősítés, az önelfogadás, a másság elfogadása, a megbocsátás, az együttműködő kommunikáció és a jófajta szokások kialakítása ezt segítik elő

  • Az eredmény egy kiegyensúlyozott, fókuszált és boldogabb gyerek!

Részletek és információk

A legjobb helyen jársz, ha a meditáció mellett döntöttél. Csatlakozz az online meditációs kurzushoz és hozd egyensúlyba kiskamaszod.

Mit ad nektek a kurzus?

  • Relaxációs technikákat, légzéstechnikákat, amelyekkel megtanultok lazítani
  • Megismeritek a meditáció alapjait és gyakorolni tudjátok azt a későbbiekben
  • Az alkalmak lehetőséget adnak a kikapcsolódásra,  töltődésre, erőgyűjtésre, kapcsolódásra
  • Gyermekpszichológusaink segítenek abban, hogy közelebb kerüljetek magatokhoz, egymáshoz

Itt tudtok csatlakozni

Helyszín: Zoom alkalmazás
Időpont: csütörtök esténként 18.00 – 19.00 óráig
Kezdés: nincs időpont
Kurzus hossza: 10 alkalom
Részvételi díj: 4500 Ft/alkalom/fő

Csoportvezető: Forgács Eszter gyermekpszichológus

Ajánljuk neked a következő témákat is

A mondataink mélyen bevésődnek a gyermekek szívébe és fejébe. Nagyon figyelnek ránk, felnőttekre: mit látnak tőlünk szülőként. Mi motivál bennünket? Szeretjük-e azt, amit csinálunk? Elérjük-e azokat a célokat, amelyeket kitűzünk…

Értesülj Te is az első között a legfrissebb tartalmakról, induló online meditációs csoportjainkról, megvásárolható, otthon használható meditációs videókurzusainkról, élő vagy online eseményeinkről… 

A “belső gyermek” kifejezést lehet, hogy hallottátok már. Amikor az ember elindul az önismeret útján, akarva akaratlanul találkozik a “belső gyermekkel”. Ez mindössze annyit jelent, hogy elkezdünk visszaemlékezni a gyermekkori élményekre…

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!