Küldetésünk

Az online családi meditációt azért hoztuk létre, hogy a gyermekek és szüleik együtt, közös élményként sajátíthassák el a meditáció alapjait. Mókás és interaktív formába öntöttük a különböző lazító, illetve relaxációs technikákat, miközben családi együttlét során közös játékra, egymásra figyelésre hívjuk a gyerekeket – és természetesen az apukákat, anyukákat, nagymamákat és nagypapákat.

 

A meditációban megtapasztalhatjuk, hogy meditatív állapotban ki tudjuk kapcsolni a világ zaját és a zavaró gondolatokat. Meg tudunk nyugodni és ezt a harmóniát egyre inkább képesek lehetünk a mindennapjainkban megélni.  Szeretnénk, ha ezt mások is – kicsik és nagyok is – az életük részévé tudnák tenni.

Meditációs tanáraink

Herczeg Tímea - gyermekpszichológus

Egész életem meghatározó eleme a játék, s a gyógyításban is ez a legfontosabb eszközöm

Gyermekkoromban nővéremmel és húgommal játszottunk beöltözőset reggeltől estig. Mára ez kicsit átalakult, de még mindig sokat játszom. Huszonöt éve dolgozom gyerekekkel, szülőkkel, családokkal. Forgács Eszterrel és a csoportjaink résztvevőivel is nagy élményt nyújt a közös játék, az együtt zenélés, a mozgás, az alkotás. A játék közbeni tudatállapot mint meditatív tevékenység mindig is magával ragadott. A közös játék, annak öröme, a boldog, ragyogó gyermekarcok feltöltenek és inspirálnak. A meditáció egyetemista korom óta foglalkoztat. Tizenkét éve kezdtem el meditálni, jógázni, tai chizni. Ezen tevékenységi formák segítenek a rohanó napokból kikapcsolni, megállni, elmélyülni a jelen pillanatban, s élvezni a csendet, amelyet magamnak teremtek meg. Szeretném, ha minél több gyerek, anyuka, apuka elsajátíthatná ezt a nagyon egyszerű nem cselekvést, ezt az elemi létezési módot. Szeretném, ha a csoportjaink résztvevői játékosan, könnyedén tudnának együtt meditálni és élvezni a meditáció gyakorlásával járó átalakulást.

Forgács Eszter - gyermekpszichológus

Gyermekpszichológusként mindig is hittem a játék és a kapcsolatok gyógyító erejében

Nagyon szeretek gyerekekkel és családokkal dolgozni, közösen játszani. Herczegh Timivel sok éve vezetünk együtt gyerekcsoportokat. Gyermekpszichológusként mindig is hittem a játék és a kapcsolatok gyógyító erejében, ezért a hozzám járó gyerekek, családok számára is szeretnék játékos, felszabadult légkört teremteni, amelyben alkothatnak, nevethetnek, kapcsolódhatnak és megtalálhatják az útjukat. Az elmúlt években én is elkezdtem meditálni, melynek jótékony hatását érzem a mindennapjaimban: kiegyensúlyozottabb, optimistább, összeszedettebb lettem, több az energiám és a nehéz élethelyzeteket könnyebben, reménytelibben oldom meg. Ráéreztem arra, hogy a nehézségek tanulási helyzetek a számunkra, ha megfelelően tekintünk rájuk, segítik a fejlődésünket. A meditálás sok örömet hozott a számomra és ezt az örömöt szeretném megosztani minél több gyerekkel és felnőttel..

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!