Középiskolás és egyetemista meditáció

Vedd át az irányítást az elméd felett!

Életkori ajánlás: 15 – 25 éves korig

Ami a fejedben van, úgy látod a világot. Biztosan feltetted már ezeket a kérdéseket magadban: Milyen szeretnék lenni? Mit szeretnék megvalósítani?

Az elmédnek te vagy az irányítója, a meditáció a támogatója. A meditáció rendszeres gyakorlása segít neked a hatékony tanulásban, memorizálásban, koncentrációban.  Segít a stresszel való megküzdésben és mérsékli azt az érzelmi hullámvasútat, amin ilyenkor keresztül mész.

Csendesítsd le a benned dúló viharokat

Kamaszként önállóságra és függetlenségre vágyunk, arra, hogy megtaláljuk helyünket a világban, saját kezükbe vegyük az irányítást. És ezért lázadunk, ellenállunk úgy érezzük, harcolnunk kell. Így erősítjük az énünket, így alakítjuk ki az identitásunkat. Mi abban tudunk segíteni neked, hogy a relaxációs technikák és a meditáció megtanításával a benned dúló viharokat megtanuld elfogadni, lecsendesíteni és esetleg pozitív, számodra izgalmas dolgokra irányítani.

Erősítsd a fókuszod, tanulj hatékonyan

Az erős figyelem és szuper koncentráció mindig jól jön a suliban. A relaxáció, a légzésfigyelés és a meditáció erősíti a fókuszt, a koncentrációs képességet, javítja a memóriát és mindez hozzájárul ahhoz, hogy hatékonyabban tanulhass. Olyan technikákat tanítunk neked, melyek segítségedre lesznek a keményebb időszakokban is. Készülj stresszmentesebben a dolgozatokra és jelenj meg koncentráltabban a vizsgákon.

Részletek és információk

A legjobb helyen jársz, ha a meditáció mellett döntöttél. Csatlakozz az online meditációs kurzushoz és hozd egyensúlyba magad.

Így segít téged a meditáció

  • A relaxációs technikákkal megtanulhatsz lazítani
  • A légzéstechnikákkal csökkentheted a benned lévő feszültséget és a stresszt
  • A meditáció által erősítheted a fókuszod és tudatossabbá válhatsz
  • A kortársaiddal meditálhatsz
  • Olyan technikákat sajátíthatsz el, amelyek segítenek a hatékony tanulásban és hétköznapi életben
  • Megtapasztalhatod a meditáció élményét
  • Menő meditációs zenéket hallgathatsz

Itt tudsz csatlakozni

Helyszín: Zoom alkalmazás
Időpont: hétfőként 20.00-21.00 óráig
Kezdés: –
Kurzus hossza: 10 alkalom
Részvételi díj: 4500 Ft /alkalom /fő

Csoportvezetők: Herczegh Tímea és Forgács Eszter gyermekpszichológusok

Ajánljuk neked a következő témákat is

Mintha érzelmi hullámvasúton ülnék, azt se tudom, milyen a kedvem. Egyszercsak dühös leszek, majd szomorú, majd rájövök, hogy nem is olyan rossz az élet. Dühös vagyok, ha nem hisznek nekem, nem bíznak bennem…

Tanuld meg ellazítani a tested és meditációs zene segítségével elcsendesíteni a gondolataidat, hogy hagyjanak aludni. A csoportjainkba járók azt mondják, hogy még az okosórájuk is kimutatja, hogy a meditáció után sokkal jobban alszanak…

Emlékszem, amikor az egyik nagyon okos évfolyamtársammal vizsgára indulván alig jutottunk be az egyetem épületébe, mert szegénynek folyton ment a hasa az idegességtől. Tanultunk ugyan relaxációt, de akkoriban nem vettük elég komolyan…

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!