A “belső gyermek” kifejezést lehet, hogy hallottátok már. Amikor az ember elindul az önismeret útján, akarva akaratlanul találkozik a “belső gyermekkel”. Ez mindössze annyit jelent, hogy elkezdünk visszaemlékezni a gyermekkori élményekre.

Ha emlékszünk rájuk, ha nem, a gyermekkori élményeink velünk vannak. Olyanok vagyunk, mint egy Matrjoska baba. A felnőtt bábuban ott lakik a sok kicsi bábu, mint ahogy bennünk is megvannak a különböző életszakaszaink emlékei, lenyomatai.

A gyerekek születése általában előhozza a saját emlékeinket is, amelyek elég gyakran el is kezdenek tudatosulni bennünk.

Mire jó, ha tudunk erről a belső gyermekről?

Először is: a kisgyerekek spontán játékossága, felszabadultsága, rácsodálkozása a világra ott lakik mindannyiunkban. Még akkor is, ha nem ez volt a gyerekkori alap élményünk.

Ez az állapot, a spontán gyermek is bennünk van. Nem kell feltétlen kisgyermek ahhoz, hogy visszahozza ezt az élményt, van olyan felnőtt, aki magától is rátalál, aki megőrizte. A gyerekek, akár a saját gyerekeink, mindig tudnak segíteni abban, hogy ezt az élményt visszahozzuk.

A játékosság, a spontaneitás, a kreativitás, az öröm, a felfedezési vágy az, ami leginkább segít megőrizni a lelki egészséget, életörömöt. Ha ehhez visszatalálunk, a gyerekekhez is könnyebb kapcsolódni.

Mi pszichológusként imádunk játszani. Nincs nagyobb öröm, mint amikor gyermekek és szülők kiengednek és együtt, egymásra hangolva összekapcsolódnak. Ez egy közös utazás: a gyerekek segítenek nekünk utazni, elmélyülni, felfedezni. Mi felnőttek velük tartunk ebben, megteremtjük hozzá körülményeket és átéljük a szemléletmódjukat. Mindenki ad és mindenki kap.

Ezt az élményt szeretnénk, ha minél többször át tudnátok élni, ezért is hoztuk létre a meditációs csoportjainkat. A piciknek és szüleiknek szóló Mesés meditáció és a kisiskolás korosztály családi meditációja pont arról szól, hogy egy nyugis órában mindenki egymásra hangolódjon, kapcsolódjon.

Várunk Benneteket, kalandra fel!

A meditációs csoportjaink ősszel indulnak, itt tudhattok meg többet róluk:

Menü

Kövess minket

Elérhetőségeink

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!