Kisiskolás családi meditáció

A te gyereked is hamar kimerül?

Életkori ajánlás: 7-10 éves korig szülőkkel

Hogyan küzd meg gyermeked a sűrű mindennapokkal, amit az iskola és a sok délutáni elfoglaltság jelent? Te is úgy érzed, hogy szerdára már kimerül és csütörtökön, pénteken nehezen kel ki az ágyból? Kisiskolásoknak szóló csoportunkban az aktív pihenés egy nagyon kellemes és hatékony formáját tanítjuk meg gyermekednek és neked, olyan módszereket adunk át, amelyek a mindennapokban frissítenek és erővel látnak el titeket.

Töltődés, erőgyűjtés, alkotás

A 10 alkalom során segítünk kikapcsolódni, feltöltődni, erőt gyűjteni.  A gyerekek már ebben a korban képesek a testüket tudatosan ellazítani, s a légzésfigyelés és a meditáció alapjait elsajátítani. A foglalkozásoknak szülőként te is aktív résztvevője leszel, közösen tanultok és mélyedtek el gyermekeddel a meditációs gyakorlatokban.

A foglalkozásokon először játékos feladatokkal átmozgatjuk a testeteket, aztán különböző relaxációs technikákat tanítunk, gyakorlunk, és megismertetünk benneteket a meditáció alapjaival is. Ezt követően közös alkotás következik.

Előző csoportjainkban a szülők és gyerekek egyaránt nagyon élvezték a meditációt, a közös elcsendesedést, az egymáshoz kapcsolódást. A 10 alkalom során a gyerekek nyugodtabbak lettek, könnyebbé vált a házi feladat megírása és olyan dolgokról tudtak beszélgetni a szüleikkel, amire a hétköznapok során nem szokott sor kerülni.

Így segít nektek a meditációs kurzusunk

  • Lazíthattok, töltődhettek, lekapcsolódhattok a mindennapi mókuskerékről
  • Az elcsendesedés elősegíti az egymásra hangolódást
  • A közös meditáció lehetőséget teremt arra, hogy szívből kapcsolódjatok egymáshoz
  • Olyan technikákat tanulhattok meg, amelyek segítségével meg tudjátok nyugtatni magatokat, igazán ki tudtok kapcsolódni, erőt gyűjthettek, felfrissülhettek
  • Az általunk tanított technikák könnyen beépíthetők a napi rutinba, segíthetnek gördülékenyebben indítani vagy lezárni a napot, és segítséget nyújtanak a nehéz pillanatokban is

Részletek és információk

A legjobb helyen jársz, ha a meditáció mellett döntöttél. Csatlakozz az online meditációs kurzushoz és hozd egyensúlyba a kisiskolásod és magad.

Mit ad nektek a kurzus?

  • Relaxációs technikákat, légzéstechnikákat, amelyekkel megtanultok lazítani
  • Megismeritek a meditáció alapjait és gyakorolni tudjátok azt a későbbiekben
  • Az alkalmak lehetőséget adnak a kikapcsolódásra,  töltődésre, erőgyűjtésre, kapcsolódásra
  • Gyermekpszichológusaink segítenek abban, hogy közelebb kerüljetek magatokhoz, egymáshoz

Itt tudtok csatlakozni

Helyszín: Zoom alkalmazás
Időpont: hétfő esténként 18.00 – 19.00 óráig
Kezdés: nincs időpont
Kurzus hossza: 10 alkalom
Részvételi díj: 4500 Ft/alkalom/család 

Csoportvezetők: Herczegh Tímea és Forgács Eszter gyermekpszichológusok

Ajánljuk neked a következő témákat is

Jung alább olvasható szavai arra ösztönöznek, hogy a klasszikus meséket újra és újra megismertessem a gyerekekkel, családokkal. Manapság a gyerekek egyre kevesebbszer találkoznak a klasszikusnak mondható meseszereplőkkel…

Múlt héten, amikor a gyerekekkel fagyiztunk, körbenéztünk, és azt vettük észre, hogy az emberek egyik kezében fagyi, a másikban telefon. S bizony akadt közöttük gyerekeikkel együtt fagyizgató szülő is…

Olyan jó érzés, amikor a gyerekekkel békében egymásra hangolódunk, az élet simább, könnyedebb. A tapasztalat azt mutatja, hogy ehhez nekünk kell megtenni az első lépést….

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!