Az előző posztunkban felvillantottuk, hogyan is kapcsolódik a meditáció az álmodáshoz. Van azonban még egy aspektus, amelyről a csoportjainkban is szó esik: Az álmaink, amelyeknek a beteljesülésére vágyunk.
 
Hogy jön ez a meditációhoz?
Amikor meditálunk és megtisztul a fejünk a sok gondolattól, intuitívabbakká válunk. Ez azt jelenti, hogy élesednek a megérzéseink, elkezdünk rájuk jobban figyelni. Ezt nevezhetném belső bölcsességnek is. A bölcsesség és az intellektus között az a különbség, hogy a bölcsesség nyugodtabb, intuitívebb és derűsebb. Optimista. Van benne egy magától értetődőség, elfogadás és elengedés is. Képes elképzelni pozitív megoldásokat, látja az utat és tud változtatni. A meditációnak és a vele járó önfejlesztésnek célja, hogy bölcsebbek legyünk.
 
De még egy hozadéka lehet: elkezdjük elhinni magunkról, hogy lehetnek álmaink és képesek vagyunk lépéseket tenni azért, hogy meg is valósítsuk őket. Azért fejlesztjük először a belső erőnket, majd az együttérzésünket végül pedig a bölcsességünket, hogy olyan álmokat valósítsunk meg, amelyek mind saját magunk mind mások életét jobbá és szebbé teszik.
 
Az ilyen álmainkat is szövögethetjük nappal, meditáció után, vagy akár éjszaka is. De fun fact-ként említem, hogy az éjszakai álmodást is az önmegvalósításunk szolgálatába állíthatjuk.
Ha nem szoktál emlékezni az álmaidra, de szeretnél valamilyen izgalmas lelki kalandba fogni, akkor javasoljuk hogy kezd az álmodás erősítését az esti meditációval, az álmodás szándékának kitűzésével és az álomnaplóval.
 
Ha már rendkívül haladó álmodó vagy, sokszor érted is mit próbálnak üzenni az álmaid, akkor még izgalmasabb kalandra hívunk. Érdemes egy-egy lépést akár több héten át is gyakorolni, sietségre semmi ok. Vagy sikerül, vagy nem, nincs mit veszíteni.
 
Elalvás előtt:
1. Mond ki magadban, hogy álmodni fogok és emlékszem az álmaimra!
2. Tudatos leszek az álmaimban.
3. Lepillantok a kezemre és ellenőrzöm, hogy én álmodom.
 
Álomban először:
Nézz rá a kezedre, figyeld meg, honnan látod a világot, próbálj meg körülnézni.
 
Ha ebből akár csak egy is megy, az azt jelenti, hogy már igazán tudatodnál vagy még álmodás közben is!
Ha emlékszel az álomra, írd le. Ne próbálj agyalni rajta. Figyeld meg, milyen érzés volt benne lenni.
Például, ha felteszed magadnak azt a kérdést, hogy milyen legyen az otthonom, hol érezném igazán jól magam?

Figyeld meg az álmaidat hosszabb időn át. Mi az érzés, érzet, amely közös bennük? Lehet, hogy mindegyikben tágasságot, fényt élsz át? Lehet, hogy egy meleg, kuckós érzést közvetítenek?………
 
Jó gyakorlást kívánunk neked!
 
 

Menü

Kövess minket

Elérhetőségeink

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!