Családi meditációs délelőtt a Margit-szigeten

Kapcsolódj önmagadhoz, a természethez, a családodhoz

2024. MÁJUS 25. szombat 10.00 – 11.30-ig

ÖNMAGAD, TERMÉSZET, CSALÁD

Ezen a délelőttön olyan relaxációs és meditációs technikákat osztunk meg veled, amelyek segítenek neked abban, hogy harmonikusabb legyen a kapcsolódásod önmagaddal és másokkal. Ha te szülőként nyugisabb vagy, könnyebb lesz a gyerekeiddel, ha a gyerekeid harmonikusak, örömtelibb lesz számodra a szüleinek lenni.

A meditációnak a stresszválaszok tudatosításában, átalakításában, az együttérzés fejlesztésében magaddal és másokkal szemben –  jelentős szerepe van. A meditáció a kulcsa a valódi nyugalmadnak. A játékos kapcsolódás a gyermekeddel pedig erősíti a kapcsolatotokat.

Használd a ki a természet erejét és próbáld ki velünk az elcsendesedést, meditálást. Május 25-én délelőtt 10.00 órától a Margit-szigeti Nagy-réten a következő ingyenes meditációs foglalkozásokkal várunk:

 • Meditációs foglalkozás szülőknek
 • Meditációs foglalkozás kamaszoknak
 • Mesés foglakozás a kicsiknek 

 

A meditációs foglalkozásokat Herczegh Tímea és Forgács Eszter gyermekpszichológusok és a Családi Meditáció csapata tartja. A foglalkozások egymással párhuzamosan zajlanak.

Ha meg tudsz állni pár pillanatra, már hatalmasat lépsz előre az önismeret és a harmonikus kapcsolódások útján!

A foglalkozások menetrendje

A foglalkozásaink 10.15-kor kezdődnek és kb. 50 percig tartanak. A szülők és kamaszok meditációs programja a következő:

 • Bevezetés: röviden bemutatjuk a meditációt és azt, hogy hogyan nyerhetsz nyugalmat és kapcsolódást belőle
 • Relaxáció: lazító gyakorlat, amely támogatja a meditációra hangolódást
 • Légzőgyakorlat: a meditációra való felkészítő gyakorlat, amely segíti a meditatív állapotba kerülést, a meditáció során a fókusz megtartását
 • Vezetett meditáció: konkrét meditációs gyakorlat 
 • Záró gondolatok, kérdések-válaszok

A kisebb gyerekeknek (4-10 éves korig) egy mesés, játékos foglalkozást tartunk, számukra még ez az igazi meditáció, nincs szükségük semmilyen meditációs technikára, gyakorlatra.

A foglalkozásainkon való részvétel ingyenes, csak regisztrálnod szükséges hozzá.

Így készülj a természetben való meditálásra

 • A meditációhoz öltözz lazán, rétegesen, ne szorítson, ne nyomjon sehol, komfortos legyen benne a mozgás és az ülés.
 • Hozz magaddal egy takarót, egy párnát, (meditációs párnát, ha esetleg van ilyened), hogy kényelmesebb legyen ülnöd a foglalkozás alatt, és kellően meg legyen támasztva a csípőd, derekad. Ha kényelmetlen számodra a földön ülés, esetleg gerinc, derék, vagy ízületi problémáid vannak akkor hozz magaddal egy szétnyitható kemping széket.
 • Legyen nálad innivaló, ha a gyakorlatok között megszomjaznál, valamint hozhatsz harapnivalót is a foglalkozás utánra, hiszen ha már a Margit-szigeten vagy, ragadd meg az alkalmat, hogy eltölts egy kis időt a zöldben, vagy piknikezz a családoddal.
 • Ha fázós vagy készülj egy plusz takaróval is, a talajhoz közeli ülés hűvös lehet még a kora délelőtti órákban az árnyékos részeken.
 • Kullancs- és szúnyogriasztó is jól jöhet, ezt is érdemes a táskádba pakolni. 

A meditációs foglalkozásokat tartják:

Herczegh Tímea

gyermekpszichológus, meditációs tanár, a Családi Meditáció alapítója

Huszonöt éve dolgozom gyerekekkel, szülőkkel, családokkal. Tizenkét éve kezdtem el meditálni, jógázni, tajcsizni. Ezek segítenek nekem a rohanó napokból kikapcsolni, megállni, elmélyülni a jelen pillanatban, s élvezni a csendet és nyugalmat, amelyet magamnak teremtek meg. Szeretném, ha minél több gyerek, anyuka, apuka elsajátíthatná ezt a nagyon egyszerű nem cselekvést, ezt az elemi létezési módot. 

Forgács Eszter

gyermekpszichológus, meditációs tanár, a Családi Meditáció alapítója

Évek óta meditálok és jótékony hatását érzem a mindennapjaimban: kiegyensúlyozottabb, optimistább, összeszedettebb lettem, több az energiám és a nehéz élethelyzeteket könnyebben, reménytelibben oldom meg. Ráéreztem arra, hogy a nehézségek tanulási helyzetek a számunkra, segítik a fejlődésünket. A meditálás sok örömöt hozott az életembe és ezt az örömöt szeretném megosztani veletek is.

Gyere és meditáljunk együtt!

A program időpontja: 2024. május 25. szombat 10.00 – 11.30

A program helyszíne: Margit-sziget, Nagy-rét

A szabadtéri meditációs programunkon való részvétel díjmentes, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, regisztrálj és biztosítsd a helyed az űrlap kitöltésével. Ha a kamasz gyermeked és/vagy kisebb gyermeked részt venne a neki szánt foglalkozáson kérjük, jelezd azt is részünkre a foglalkozás megadásánál.

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!