A táborban, miután mindenki elsajátította a meditáció alapjait, sokat meditáltunk a természetben. Mi magunk is meglepődtünk, hogy akik a táborunkba jöttek milyen motiváltak voltak, milyen figyelemmel végezték a gyakorlatokat és vettek részt a programokban. Persze a meditáció mellett másféle lazulás is volt, nagyokat játszottunk, nevettünk, főztünk, beszélgettünk, s a kánikula ellenére csikungoztunk és hegyet másztunk. A három nap olyan eseménydús volt, hogy úgy éreztük magunkat a végén, mintha egy hét is eltelt volna. Elképesztően elszánt, figyelmes, segítőkész és kedves társaság gyűlt össze, mindannyiunk számára nagy élmény volt együtt lenni.

Hogy miket élveztek még a táborozók a legjobban? A meditációt, mert érezték, hogy segít megnyugodni és feltöltődni egyszerre. A napfelkelte meditációt, amikor több, mint egy órán át csendben belemerültünk a természetbe. A nagy nevetéseket és mély beszélgetéseket. Az esti tűz körüli zenehallgatást. A csikungot, amely egy nyugalmat hozó edzés. A mély kapcsolatot a fákkal.

Nagyon boldogok voltunk, hogy ez a pár nap ilyen szépen zárult, nagyon várjuk a jövő évet is!

Egy kis ízelítő a résztvevők megtapasztalásaiból

„A legszebb élmények jelenléte a pillanatok voltak, amikor együtt meditáltunk napfelkeltekor és naplementekor. Az is csodás volt, amikor, megérkeztünk az erdőbe és a fák törzsének támaszkodva gyakoroltunk. Ezekben a pillanatokban mindenki elcsendesedett. Együtt ültünk csendben és figyeltünk. Mindenki belülről érezte ezt a kedvet és a motivációt, az erdő csendjét megéreztük és ráhangolódtunk. Szemmel láthatóan sikerült kapcsolódnunk egymáshoz, a természethez és egy meghitt, nyugalmas élményhez.”

„Az egyik kedvenc játékom az volt, amikor a pasztell krétával készített harmonikus rajzomba valaki másnak bele kellett rajzolnia. Mindeközben nekem is az volt a feladatom, hogy belerajzoljak valaki másba. El kellett rontanunk a harmóniát. A legmegdöbbentőbb az volt, hogy amikor a rontás után újra harmonikussá varázsoltuk a képeinket, a kép gazdagabb és élőbb lett, mint amilyen előtte volt. Igazi tapasztalatot szereztünk arról, hogy sokszor az, ami elsőre ártónak, előhozza a kreativitásunkat és még jobb utakra, természetesebb és élettelibb harmónia élményhez vezet.”

Menü

Kövess minket

Elérhetőségeink

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!