Meditáció szülőknek

A családi életben számomra sokszor a legnagyobb kihívás a belső béke, a nyugalom elérése. Imádom, amikor alszik a család és csend borul a házra! Édesen szuszognak a lurkók és olyan jó lenne, ha nem lenne ott a sok mosatlan, vagy a kupi a nappaliban, a cipők szanaszét az előszobában. DE! Szemléletmód-változással a kupi nem feltétlenül kupi, hanem a gyerekeink játszótere, a mosogatnivalók pedig azt bizonyítják, hogy szuper vacsorát főztünk és mindenki jól lakott. A meditációt bárhol és bármikor lehet gyakorolni. Elhatározás kérdése. A rendszeres gyakorlással pedig eljuthatunk oda, hogy derűsebb és boldogabb szülővé válunk, aki nem akad fenn a rumlin és ami a legfontosabb a káoszban is stabil marad.

Belső egyensúly

A meditáció segítségével arra törekszünk, hogy megtaláljuk a belső egyensúlyunkat, hogy a gyermekünk és a saját érzelmi reakcióink ne söpörjenek el a nehezebb pillanatokban. Ha ezt megtaláljuk, magabiztosabbá válunk és kevésbé tudnak kibillenteni a gyerekek. Ha magabiztosak, érzékenyek és rugalmasak vagyunk, sokkal könnyebben rálátunk, miről is szólnak a nehéz pillanatok.

Szülőség

A szülőségre úgyis gondolhatunk, mint a világ legintenzívebb személyiségfejlesztő tréningjére, ahol folyamatosan harmóniába kell hoznunk az énerőnket, akaratunkat, az együttérzést és az intuitív és tisztafejű döntési képességünket. Ha jobban egyensúlyban maradunk, rátalálunk az önazonos nevelési technikákra, amelyekben mások véleménye kevésbé ingat meg bennünket.

Részletek és információk

A legjobb helyen jársz, ha a meditáció mellett döntöttél. Csatlakozz az online meditációs kurzushoz és hozd egyensúlyba magad.

Így segít a meditáció

  • Segít nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottnak maradni
  • Rövid idő alatt töltődni, erőt gyűjteni
  • Könnyedebben kezelni a konfliktushelyzeteket
  • Jobban megérteni saját magunkat és gyerekeinket
  • Türelmesebb, nyitottabb és szeretetteljesebb leszel

Itt tudsz csatlakozni

Helyszín: Zoom alkalmazás
Időpont: csütörtökönként 20.30-22.00 óráig
Kezdés: Hamarosan
Kurzus hossza: 10 alkalom
Részvételi díj: 4000 Ft /alkalom /szülő pár

Csoportvezetők: Herczegh Tímea és Forgács Eszter gyermekpszichológusok

Ajánljuk neked a következő témákat is

Hempereg a gyermekem az ágyában, a telefonját nyomkodja, amikor hazaérek és nem a felvételi teszteket és a házifeladatát írja, ami engem megnyugtatna. Megy fel a pumpám pillanatok alatt. Mit tegyünk ilyenkor…

A családi egyensúly

Hogyan is működik ez az egyensúly? Számomra úgy a legkönnyebb elképzelni, hogy az életünk olyan, mint egy nagy családi vitorlázás. A hajónkkal vitorlázunk a tengeren, ahol az időjárás változékony: néha nyugodt, csendes a tenger, néha pedig viharos…

Elmúlás, elengedés

Sokan megijedünk, amikor a gyerekünk a halálról kérdez. Pedig a gyerekek kérdeznek, észreveszik, hogy létezik halál, még akkor is, ha nekik maguknak még nem kellett a családban szembenézni a veszteséggel…

Legyél naprakész!

Értesülj az első között te is a friss tartalmakról, online és élő meditációs programjainkról, online és videokurzusainkról, eseményeinkről. Iratkozz fel hírlevelünkre!

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!