Biztos feltűnt nektek is, hogy a gyerekek sokkal jobban szeretnek mezítláb járni, mint a felnőttek. Mivel én is szeretek mezítlábaskodni, ezért a gyerekeimnek is mindig megengedtem.

Emlékszem, amikor a fiam kis barátai nálunk voltak vendégségben, előfordult, hogy nem találtuk a skacok zoknijait, mert évszaktól függetlenül mindig ledobták a cipővel együtt. Szabadon, csupasz lábbal szerettek jönni-menni, s természetesen fogalmuk sem volt, hogy a lakás mely pontján szabadultak meg a számukra felesleges holmitól.Napokkal később találtuk csak meg az eltűnt fél pár zoknikat.

Szerencsére, a mezítláb-járással akupresszúrás pontokat aktiválunk a talpunkon, amelyek a szervezetünk különböző részeit stimulálják.
Így miközben a szétdobált zoknikat keressük, bosszankodás helyett örülhetünk, hogy a mezítlábazás pozitívan hat a szervezetünkre és idegrendszerünk működésére.

Fejleszti a testtartást és az egyensúlyérzéket, ráadásul szabadabban lehet járni mezítláb, mint cipőben. Ezért jó, ha mezítláb jártok, vagy szülőként engeditek és szokatjátok gyermekeiteket a csupasz lábas sétákhoz és játékhoz.

Én felnőttként is szeretem megfigyelni, hogyan érintkezik a talpam a talajjal, a fűvel, a homokkal, a vízzel. Imádok a lábammal kotorászni a homokban.

Amit a legjobban szeretek, mezítláb táncolni, tai-chizni vagy jógázni a fűben. Így is lehet meditálni! Figyeljük az érzeteket, összehangoljuk a légzést a mozgással és átadjuk magunkat a tevékenység örömének.


A nyári meditációs táborunkban egész biztos, hogy ki fogjuk ezeket is próbálni.

Menü

Kövess minket

Elérhetőségeink

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!