MEDITÁCIÓS TÁBOR KAMASZOKNAK

Meditálj velünk!

Mi lesz veled, ha meditálsz? Többet fogsz nevetni. Könnyebben veszed a kihívásokat. Hamarabb túl leszel a rossz érzéseiden. Könnyebben fogsz figyelni. Jobb lesz a kedved.

Gyere velünk táborozni a Börzsönybe!

Együtt fogjuk gyakorolni a relaxáció és meditáció alapjait, megtapasztalhatod a természetben meditálás feltöltő erejét. Kipróbáljuk naplementekor és napfelkeltekor a meditáció varázsát, sétálunk, sütünk, főzünk együtt a szabadban és közben nagyokat nevetünk. Nem maradhat el az esti buli sem. Esténként zenét hallgatunk, esetleg zenélünk, és akinek kedve szottyan, akár táncolhat is. 

Várunk Téged is augusztus 12-16-ig egy csodálatos élményre! 

Egy kis ízelítő a programokból

Minden nap különféle meditatációs és befelé figyelős technikákat gyakorlunk, de emellett készülünk vicces kommunikációfejlesztő, önbizalomerősítő alkotós és együttműködős játékokkal is. Reggel együtt köszöntjük a napot chi kung gyakorlatokkal, amelyet a tavalyi táborozók hihetetlenül élveztek. A naplementéket sem hagyjuk ki, mert nincs csodásabb dolog, mint a természethez kapcsolódva meditálni. Mindezt szuper közösségben egy nagyszerű helyen.

Erre a csodálatos helyre várunk

Szokolya egy imádni való kis falu a Börzsöny tövében. Híres  a tanösvényéről, a Királyréti kisvasútról, hajtánypályáról, és természetesen a sok gyönyörűség túraútvonalról, a nyugalomról, mely övezi.

A meditációs tábor alatt kapcsolódunk ehhez a nyugalomhoz, békéhez, a közeli természethez. 

A meditációs táborunk szíve

A Magas-Börzsöny kapujában, a Királyréti Erdészet területén az erdő szívében helyezkedik el az a gyönyörű vendégház, ahol táborozni fogunk.

Ha éppen nem a természetben tartózkodunk, akkor ebben a házban és annak gyönyörű portáján zajlanak majd a közös programjaink. 

A meditációs tábor vezetői

A meditációs táborunkat idén is profi szakembereink Herczegh Tímea klinikai gyermekpszichológus és Forgács Eszter gyermekpszichológus vezeti.

Mindketten több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek, évek óta dolgoznak együtt gyermekekkel, szülőkkel, családokkal, és hosszú évek óta gyakorolják a meditációt, alkalmaznak különböző meditációs technikákat.

Herczeg Tímea
Forgács Eszter

Ilyen volt a tavalyi táborunk

“A legszebb élmények számomra azok a pillanatok voltak, amikor együtt meditáltunk napfelkeltekor és naplementekor. Az is csodás volt, amikor, megérkeztünk az erdőbe és a fák törzsének támaszkodva gyakoroltunk. Ezekben a pillanatokban mindenki elcsendesedett. Együtt ültünk csendben és figyeltünk. Mindenki belülről érezte ehhez a kedvet és a motivációt, az erdő csendjét megéreztük és ráhangolódtunk. Szemmel láthatóan sikerült kapcsolódnunk egymáshoz, a természethez és egy meghitt, nyugalmas élményhez.”

Részletek és információk

A legjobb helyen jársz, ha a meditáció mellett döntöttél. Gyere el nyári meditációs táborunkba és hozd egyensúlyba magad.

Így segít a meditáció

  • Segít nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottnak maradni
  • Rövid idő alatt töltődni, erőt gyűjteni
  • Könnyedebben kezelni a konfliktushelyzeteket
  • Jobban megérteni saját magad és másokat
  • Türelmesebb, nyitottabb és szeretetteljesebb leszel

Itt tudsz csatlakozni

Korcsoport: 14 – 23 éves kamaszok és fiatalok

Helyszín: Kóspallag-Királyrét, Tóvik vendégház

2024. augusztus 12-16- ig
Tábor díja: –

Táborvezetők: Herczegh Tímea és Forgács Eszter gyermekpszichológusok
Segítők: Berta Ferenc, Boglár Tímea

Ajánljuk neked a következő témákat is

Biztos feltűnt nektek is, hogy a gyerekek sokkal jobban szeretnek mezítláb járni, mint a felnőttek. Mivel én is szeretek mezítlábaskodni, ezért a gyerekeimnek is mindig megengedtem. Emlékszem, amikor a fiam kis barátai nálunk voltak…

A szorongás, feszültség és idegesség érzése sajnos mindannyiunk kellemetlen ismerőse. Mindennap rengeteg a feladat, logisztikázunk az iskolában/munkában és otthon, néha olyan, mintha csak futnánk az események után…

Emlékszem, amikor az egyik nagyon okos évfolyamtársammal vizsgára indulván alig jutottunk be az egyetem épületébe, mert szegénynek folyton ment a hasa az idegességtől. Tanultunk ugyan relaxációt, de akkoriban nem vettük elég komolyan…

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!