Ha április a bolondozás hava, akkor május az örömé. Kicsattanóan zöldek a dombok, csicseregnek a madarak, gyönyörűek a színes virágok. Boldogság a természetben lenni.

Pont most néztük ki a nyári meditációs táborunk helyét Nógrádban, majd kiugrottunk a bőrünkből olyan szép volt a táj. Bárcsak mindig május lenne! A visszaúton elgondolkodtunk, hogyan teremthetnénk mindig májust belül, akármilyen hónap is van kívül. Reális ez? A keleti bölcsek szerint igen. 

A hinduk és buddhisták útmutatója az élethez az elfogadás. Arra tanítanak, hogy ne lepődjünk meg azon, ha az élet nehéz. Fogadjuk el az élethelyzeteket és találjuk meg bennük a fejlődési lehetőséget. Ha ajándékként tekintünk mindenre, ami történik velünk és amit elérünk, akkor könnyebb hálát érezni még a nehéz élethelyzetek pillanataiban is.

Tanításuk lényege, hogy teremtsünk magunkban jó érzéseket, hálát, elfogadást és örömöt minél többször. Ugyanis ha ezekre fókuszálunk, sokkal jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Ez nem jelenti azt, hogy nem nézünk szembe a nehézségekkel, csak azt, hogy reménytelibben és energikusabban állunk hozzájuk.   

De valljuk be, azért kell némi lendület ahhoz, hogy egy kellemetlen helyzetet át tudjunk formálni magunkban. Itt a május, vegyünk lendületet! Szerencsére most sok dolog energetizál. Az egyik, ami ezt teszi, az a meditáció. Tudtátok, hogy a meditáció nemcsak megnyugtat, hanem fel is tölt? Emiatt a töltő hatás miatt hoz boldogabb tudatállapotba, amelyben sokkal könnyebb átformálni a gondolkodásunkat és az érzéseinket. 

Jól hangzik ez az átformálás, de hogy kell csinálni? Induljon a kísérlet! 

  1. Vegyél egy szép füzetet, és írj bele minden nap három dolgot, amiért hálás vagy. Tedd ezt egész májusban, de ha belejössz, folytasd júniusban is. 

  2. Írj bele még három dolgot, ami örömmel töltött el aznap. Ez lehet egy apró dolog is. Vedd észre a szép, kedves, vicces dolgokat, jegyezd meg őket! 

  3. Amikor valami bosszúság ér, vagy nehéz helyzetbe kerülsz, kezdj el figyelni! Kérdezd meg magadtól: Ebben most mi a jó? Hol tudok fejlődni? 

Figyeld meg, hogyan hat rád, ha áthangolod a gondolkodásodat, és a figyelmedet a pozitív érzésekre irányítod. Ha szokássá válik ez a szemlélet, még a május is meghosszabbodhat! 

Ha még nem meditálsz, itt az alkalom, hogy belekezdj!  

Ajánljuk figyelmedbe az ingyenes 5 napos meditációs miniprogramunkat.

Menü

Kövess minket

Elérhetőségeink

© 2023 Családi meditáció - Minden jog fenntartva!