Hozzávalók:
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- sok-sok babapiskóta
- 1 csomag vanilíás cukor, plusz annyi cukor, amennyi a szátok ízének megfelelő
- 500 ml tejföl
- 1 kg eper
Elkészítés:
A tejszínbe beleborítom a habfixálót és hangos brümmögéssel habbá verem a kotyvalékot. Közben belezuttyantom a vaníliás cukrot és egy kis xilitet, vagy ki mivel szereti édesíteni. Vigyázat, a habtejszín és a babapiskóta már önmagában is édes, ezért érdemes közben kóstoltatni a lurkókkal.
Miután sűrű hab lett belőle, hozzákeverjük a doboz tejfölt, majd beledobáljuk a fél kg apró darabokra vágott epret.
Ezután jöhet az építkezés. A tál aljára először krémet lapátolunk, majd a babapiskótából egy építünk egy sort, erre krémet kenünk, majd a második emelet piskóta, majd újra krém. S ezt akkora emeletre építjük, amekkorára szeretnénk. Mi kettőnél meg szoktunk állni.
S ezután jön a design elem, a cikkekre vágott epreket szív alakban vagy tetszőleges alakban a tetejére rakosgatjuk. Akkor kitűnő, ha 4-6 órát állhat a hűtőben, s csak ezután habzsolja be szeretett családunk egy perc alatt.
Lehet, hogy más is szívesen olvasná?